X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Recepta na fraszkę

Wiersz Miesiąca 0
fraszka
2021-08-17 22:55
Gdy masz puentę albo żart
to jest temat wiersza wart!

Gdy do rymu weźmiesz słowa,
śmieszna historia gotowa!

Licz sylaby, by muzyka
wpadła w ucho czytelnika.

Trzeba na to też uważać
by się w tekście nie powtarzać

nie używać wypełniaczy,
lecz wyrazu, co coś znaczy.

Potem trzeba mieć baczenie
jakie słowa jest wrażenie.

Synonimów szukaj w znoju
by nie popsuć czymś nastroju.

Się na tydzień rzecz zostawi
nowy pomysł się pojawi,

kilka wersji się nadaje,
lecz tylko jedna zostaje.

Lepsze jest wrogiem dobrego,
więc wymień ten wers kolego!

Gdy się trafnie coś wyrazi
ktoś to sobie wyobrazi.

Nieraz z prawdą coś nie styka
To licencja poetica…

Gdy już fraszka jakby żywa
nagródź trud swój kuflem piwa!

Ocena wiersza

Wiersz został oceniony
3 razy

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


LidiaM-9
LidiaM-9
2021-08-19
Dobry przepis. Z zakończeniem niekoniecznie się zgadzam, bo nie lubię piwa:)), ale że się zrymowało, to przyklasnę.
Pozdrawiam.


Przemek
2021-08-20
Dzięki ! Pozdrawiam serdecznie.

GrzesioR
GrzesioR
2021-08-18
Świetna fraszka! Super pomysł i fajnie napisana. Gwiazdki się należą. Pozdrawiam


Przemek
2021-08-18
Dzięki, pozdrawiam serdecznie !

Stęchły Pluszak
Super fraszka-instruktarz :)


Przemek
2021-08-18
Dzięki wielkie ! pozdrawiam!


Autor poleca


Autor na ten moment nie promuje wierszy
Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności