X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Funkcja "Oceń wiersz"

Jest widoczna pod każdym wierszem Autora. Ocena wiersza odbywa się w dwóch kategoriach:

  • "Treść"
  • "Warsztat"

Użytkownik posiada ogólną pulę 11 gwiazdek (punktów oceny), które następnie rozdziela na powyższe kategorie, przy czym każda kategoria przewiduje max. 6 gwiazdek.
Użytkownik dokonuje przydzielenia gwiazdek według własnej inwencji i klika przycisk "oceń wiersz".

Zasady:

Możliwość przyznania maksymalnie 11 gwiazdek zamiast 12, jak by sugerowały kategorie, utrudnia ocenę wiersza z tzw. "automatu" i zmusza do głębszego zastanowienia.
Użytkownik ma prawo przyznać zero w jednej z kategorii (brak gwiazdek), ale zostanie poproszony w okienku o uzasadnienie skąd tak krytyczna ocena.
System nie pozwoli na przyznanie dwóch zer, ponieważ wyznajemy zasadę, że żaden wiersz nie jest z gruntu tak zły, by zasługiwał na dwa zera.

Wynik oceny:

Wynik oceny wiersza jest ujęty graficznie w postaci "statystyki wiersza". Jest widoczny dopiero, gdy oceny wiersza podejmie się min. pięciu Użytkowników. O dostępności danej statystyki Autor wiersza powiadomiany jest drogą mailową (patrz ustawienia prywatności).

W sytuacji gdy Osoba posiadająca konto na Portalu podejmie decyzję o skasowaniu konta, musi się liczyć z faktem, że oprócz jej profilu zostaną skasowane także wszystkie oceny punktowe, które wystawiła innym za pomocą "oceń wiersz".


powrót

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności