X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Różnica

Wiersz Miesiąca 0
nieregularny
2023-10-14 01:38
Między odwagą a głupotą
Płynie rzeka codzienności
Ktoś nazwie ją kompromisem
Ktoś inny bezmiarem powinności

Między porankiem słonecznym
A zachmurzonym wieczorem
Jest jeszcze południe
umiarkowane i niestrudzone

Między nadzieją graniczącą
z pewnością
A straszną bez wiarą
i niestabilnością


Jest przecież rozwaga
Która czuwa nad wszystkim
Gdy rzeczywistość niedomaga
Czyni świat bliższym

Tyle tylko że zaślepieni w emocjach
Ignorujemy ją nader często
Łapiemy afekty w promocjach
Zapominając o niej prędko

A to właśnie ona jest tą różnicą
Między mądrością a szubienicą
Między ciemnością a światłem
Zamiast więc walczyć z całym światem

Przemyśl po w ściągnij
Radość uwolnij
Zamiast krzyczeć, przeklinać
Poprostu przeginać

Policz i zanim buzię otworzysz
Nim bezpowrotnie wszytko prze potworzysz
Nim wszystko zabijesz
Poczuj że możesz
I zanim odbijesz w drugą stronę
I optymizmu ubierzesz koronę
Wy pośrodkuj wszystko nim puścisz w eter
Nie masz umiaru, to noś z sobą meter
Wszystko odmierzaj i analizuj
Uczucia minimalizuj
Tytuł maszyny będzie ci dany
A tą przestrogę pisze twój cyborg oddany.





autor

Ocena wiersza

Wiersz został oceniony
1 raz

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


Waldi1
Waldi1
2023-10-14
super ...warto to wszystko zapisać w sercu ...pozdrrawiam serdecznie ...


Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności